Jednostavano rešenje sa minimalnim troškovima

U narednom delu teksta pozabavicemo se rešenjima koja su se pokazala kao adekvatna kada je upitanju izrada website-a sa maksimalnom uštedom finansijskih sredstava, a da pritom ne narušava osnovna pravila koja svaki website ima kao i da vizuelno i interaktivno zadovolji potencijalne posetioce.

Važno je napomenuti da klijent koji se odluči za ovakav prisup izrade website-a, mora biti svestan da od njega nece imati gotovo nikakve koristi kada je upitanju internet poslovanje. Jer kada malo bolje pogledate internet poslovanje cela bitka za novim klijentima se vodi oko website-a da bi ih doveli na isti.
Nipošto nemojte pomisliti da mi osporavamo ovakav pristup izrade website, ovim želimo otkloniti sve nedoumice i jasno naglasiti propuste koje nosi ovakav pristup. Kao i važnost upotrebe bar osnovnih resursa u razvoju jednog website od koga se očekuje da poveća poslovanje.

Sada kada ste upoznati sa mogućim nedostatcima, predstavićemo vam rešenja koja su danas najzastupljenija. Neka od ovih rešenja uz malo bolje poznavanje interneta i rada na računaru moguce je potpuno samostalno kreirati i pustiti u rad. Tu na scenu stupa tzv CMS (engl. Content Management System), aplikacija za dinamičko upravljanje sadržajem. Koja vam nudi pojednostavljen proces kreiranja website, cak i bez poznavanja programiranja. Još jedna velika prednost CMS-a je u tome što danas nudi veliki broj vec gotovih rešenja (engl. templatea) tako da vama ostaje samo da modifikujete gotov sajt prema svojim željama. Među gotovim rešenjima postoje čak i potpuno besplatna koja pak dodatno nose novi set nedostataka.

Jedan od najpoznatijih je svakako WordPress

Pored CMS gotovih rešenja na internetu se mogu naći i HTML gotova rešenja koja zahtevaju malo više od samog poznavanja interneta i rada naračunaru.

Za sam kraj veoma je bitno da napomenemo da mnoge firme koriste upravo CMS za svoj website ali posao kreiranja i administracije ipak prepuste IT strunjacima koji ce svojim znanjem otkloniti sve nedostatke koje nosi sistem.

Ostavite odgovor